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Publikation: Dissertationsschrift

Pathways to sustainable bioenergy production from cocoa and cashew residues from Ghana


Grunddaten

Titel Pathways to sustainable bioenergy production from cocoa and cashew residues from Ghana
Erscheinungsjahr 2020
Verlagsort Rostock
Seitenzahl 170
Serie Schriftenreihe Umweltingenieurwesen ; Band 102
Publikationsform Druckschrift
Publikationsart Dissertationsschrift
Sprache Englisch
Letzte Änderung 19.03.2021 14:06:59
Bearbeitungsstatus durch UB Rostock abschließend validiert
Dauerhafte URL http://purl.uni-rostock.de/fodb/pub/64781
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Abstract

The potential of bioenergy production from cocoa pods residues and cashew peduncle residues using two pathways - anaerobic digestion and hydrothermal carbonization processes was evaluated. Mono digestion of cashew peduncle is only possible up to an organic loading rate (OLR) of 3.0 kgVS/m3.day in a semi-continuous reactor. However digestion of cashew bagasse and cocoa pods were stable up to an OLR of 4.0 kgVS/m3.day. Using surface response models, the effect of process temperature, reaction time and heating rate on the yield, heating value and ash content of the hydrochar was studied.

Autor

Antwi, Edward Link zur UB Rostock Link zum GBV-Katalog

Einrichtung

Agrar- und Umweltwissenschaftliche Fakultät (AUF)