Zur Seitennavigation oder mit Tastenkombination für den accesskey-Taste und Taste 1 
Zum Seiteninhalt oder mit Tastenkombination für den accesskey und Taste 2 
Startseite    Anmelden     
Sommer 2024    Hilfe  Trennstrich  Sitemap  Trennstrich  Impressum  Trennstrich  Datenschutz  Trennstrich  node1  Trennstrich  Switch to english language

Publikation: Dissertationsschrift

Direct analysis of volatile compounds during coffee and tea brewing with proton transfer reaction time of flight mass spectrometry


Grunddaten

Titel Direct analysis of volatile compounds during coffee and tea brewing with proton transfer reaction time of flight mass spectrometry
Erscheinungsjahr 2016
Verlag Universität Rostock
Verlagsort Rostock
Publikationsform Elektronische Ressource
Publikationsart Dissertationsschrift
Sprache Englisch
Letzte Änderung 15.05.2019 19:39:12
Bearbeitungsstatus durch UB Rostock abschließend validiert
Dauerhafte URL http://purl.uni-rostock.de/fodb/pub/54362
Links zu Katalogen Diese Publikation in der Universitätsbibliographie Diese Publikation im GBV-Katalog

Abstract

This thesis work focuses on the development of simple, fast, sensitive and reliable methods based on PTR-TOF-MS for the analysis of the volatile organic compounds responsible for coffee and tea aroma, and how they are extracted from the beans or leaves into the liquid phase. The use of multivariate methods on the dynamic data obtained increased the applicability of the methods allowing differentiation of samples according to its composition (e.g. coffee capsules), country of origin (e.g. tea origins) or the parameters used for preparation (e.g. temperature, pressure, particle size).

Autor

Sánchez López, José Antonio

Externer Link

Beschreibung Link
Link zur Online-Ressource (kostenfrei zugänglich ohne Registrierung) http://rosdok.uni-rostock.de/resolve/urn/urn:nbn:de:gbv:28-diss2017-0030-7

Einrichtung

MNF/Institut für Chemie (IfCh)