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Publikation: Dissertationsschrift
Direct analysis of volatile compounds during coffee and tea brewing with proton transfer reaction time of flight mass spectrometry
Grunddaten
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Abstract
Autoren
Einrichtung
Grunddaten
Titel
Direct analysis of volatile compounds during coffee and tea brewing with proton transfer reaction time of flight mass spectrometry
Erscheinungsjahr
2016
Verlag
Universität Rostock
Verlagsort
Rostock
Publikationsform
Elektronische Ressource
Publikationsart
Dissertationsschrift
Sprache
Englisch
Letzte Änderung
15.05.2019 19:39:12
Bearbeitungsstatus
durch UB Rostock abschließend validiert
Dauerhafte URL
http://purl.uni-rostock.de/fodb/pub/54362
Links zu Katalogen
Abstract
This thesis work focuses on the development of simple, fast, sensitive and reliable methods based on PTR-TOF-MS for the analysis of the volatile organic compounds responsible for coffee and tea aroma, and how they are extracted from the beans or leaves into the liquid phase. The use of multivariate methods on the dynamic data obtained increased the applicability of the methods allowing differentiation of samples according to its composition (e.g. coffee capsules), country of origin (e.g. tea origins) or the parameters used for preparation (e.g. temperature, pressure, particle size).
Autor
Sánchez López, José Antonio
Externer Link
Beschreibung
Link
Link zur Online-Ressource (kostenfrei zugänglich ohne Registrierung)
http://rosdok.uni-rostock.de/resolve/urn/urn:nbn:de:gbv:28-diss2017-0030-7
Einrichtung
MNF/Institut für Chemie (IfCh)