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Publikation: Dissertationsschrift
Pathways to sustainable bioenergy production from cocoa and cashew residues from Ghana
Grunddaten
Abstract
Autoren
Einrichtung
Grunddaten
Titel
Pathways to sustainable bioenergy production from cocoa and cashew residues from Ghana
Erscheinungsjahr
2020
Verlag
Universität Rostock
Verlagsort
Rostock
Serie
Schriftenreihe Umweltingenieurwesen ; Band 102
Publikationsform
Elektronische Ressource
Publikationsart
Dissertationsschrift
Sprache
Englisch
DOI
10.18453/rosdok_id00002818
Letzte Änderung
13.01.2021 06:04:50
Bearbeitungsstatus
durch UB Rostock abschließend validiert
Dauerhafte URL
http://purl.uni-rostock.de/fodb/pub/64782
Links zu Katalogen
Abstract
The potential of bioenergy production from cocoa pods residues and cashew peduncle residues using two pathways - anaerobic digestion and hydrothermal carbonization processes was evaluated. Mono digestion of cashew peduncle is only possible up to an organic loading rate (OLR) of 3.0 kgVS/m3.day in a semi-continuous reactor. However digestion of cashew bagasse and cocoa pods were stable up to an OLR of 4.0 kgVS/m3.day. Using surface response models, the effect of process temperature, reaction time and heating rate on the yield, heating value and ash content of the hydrochar was studied.
Autor
Antwi, Edward
Einrichtung
AUF/Abfall- und Stoffstromwirtschaft